top of page

MUSEU DE LA MARE DE DÉU DE LA FONT DE CASTELLFORT

Castellfort ja té un museu que dona a conèixer la seva història, monuments o llocs d'interès en la localitat. Aquest se situa en el Santuari de la Mare de Déu de la Font, en les tres sales contigües a la sala pintada. El nou museu ha quedat integrat en l'espai, en utilitzar la fusta i lones fosques com a elements principals. Així, a través d'onze panells, es fa un recorregut per les diferents etapes històriques de la localitat, el patrimoni més important, festes, flora i fauna, personatges històrics o llocs d'interès per a visitar. Tot d'una forma molt visual, amb nombroses fotografies i amb un vídeo il·lustrat amb els principals fets històrics que han ocorregut a Castellfort.



Precisament el vídeo és el primer que ens trobem en entrar a la sala. A través d'il·lustracions animades podem conèixer la història del lloc i les principals etapes històriques. Aquí us deixem un petit extracte del vídeo, en el qual s'explica la història de l'Heroïna de Castellfort:


(Escena de l'Heroïna de Castellfort del vídeo il·lustrat. El vídeo es locutó en castellà i valencià)


En aquesta primera sala tenim panells de la Lloma Comuna, Galintort i la Carta Pobla. En la segona sala, trobem informació de Sant Pere, guerres i conflictes, l'Heroïna de Castellfort i la localitat actual. I en l'última, els principals monuments, flora i fauna, Mare de Déu de la Font i les Grisalles.


També és destacable el treball que es va realitzar d'imatge corporativa i que s'aprecia en cadascun dels panells.



D'aquesta manera, el Museu de la Mare de Déu de la Font es converteix en un reclam turístic important de la localitat i en un lloc imprescindible per a conèixer la història de Castellfort i tota la seva oferta turística, cultura i festiva.


Fitxa tècnica

Client: Ajuntament de Castellfort

Any de realització: 2020

Treballs: Disseny, imatge corporativa, redacció de textos, reportatge fotogràfic, il·lustracions per al vídeo, realització del vídeo, impressió i muntatge.

Documentació històrica: Ajuntament de Castellfort, Mónica Segura (Viu Els Ports) i Vicent Royo (UJI)

-------------


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page